Bathse Archeologische Dienst

Verhalen uit de Bathse Polder

firefox-grayMag ik u voorstellen aan Professor P. (Piet) Weijler (links) en zijn assistent J. P. M. (John) van Gaans (rechts) samen hebben zijn gestudeerd aan de Universiteit Zweinstein Faculteit Archeologie.
In het verleden hebben zij reeds de hele wereld rondgereisd, al lag hun interesse vooral in Zuid Oost Azië, waar zij diverse archeologische sites bezochten en opgravingen hebben begeleid. 
Ergens in de jaren 90 van de vorige eeuw zijn ze elkaar uit het oog verloren, Piet is teruggekeerd naar Nederland, terwijl John nog een paar jaar in Azië is blijven hangen.
Groot was de verrassing dan ook, dat ze elkaar jaren later weer tegen het lijf liepen en allebei een huisje hadden gevonden in de polders van het Zeeuwse Bath. De archeologie en zwerversbestaan waren echter allang aan de kant geschoven en waren vervangen door verantwoordelijkheden van het moderne leven (vaste baan, hypotheek, gezin, belastingen).
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en toen de verantwoordelijkheden wat minder werden zijn er, onder genot van een drankje, voorzichtig plannen gemaakt om hun oude “hobby” terug op te pakken.
Geregeld zullen er daarom op deze pagina updates over de voorgang van plannen worden gegeven en zal er wellicht ook hulp worden ingeroepen van de Bathse bevolking.

 

 

Van de leden, door de leden....