“DE BATHSE GHOSTBUSTERS"

Nieuws I De geschiedenis I De Crew

De geschiedenis

Lang geleden bestond Bath uit niet meer dan een paar huizen. De 3 gezinnen die er woonden werden gemeden als de pest, in vele ogen waren zij een vreemd stel die daar aan de rand van de rivier de Schelde waren neergestreken. Deze mensen hadden echter een zeer belangrijke taak, al eeuwenlang hielden zij Reimerswaal en omstreken veilig van geesten, weerwolven, vampiers en ander gespuis. Dit uitschot werd begraven op een, alleen door hen gekende geheime locatie, ver van de bewoonde wereld.
Hoe voller dit geheime dodenakker raakte hoe veiliger Reimerswaal werd, de 3 gezinnen kregen een steeds makkelijker leven. Totdat de grote St Felix vloed van het jaar 1530 roet in het eten van hun luie leventje strooide.
Honderden graven die al eeuwenlang werden bewaakt en onderhouden door de voorouders, ouders van de 3 gezinnen werden van de ene op de andere dag vrij gespoeld. Honderden jaren van speurwerk werden in een oogwenk tenietgedaan.
Vele jaren gingen voorbij om de schade te herstellen die de grote ST Felix vloed had veroorzaakt. De 3 gezinnen moesten nu niet alleen hun eigen huis terug opbouwen, zij moesten ook weer op pad om de ontsnapte geesten, weerwolven, vampiers en andere gespuis op te sporen en terug onder de grond te stoppen. Dit was geen makkelijke karwei omdat deze constant op hun hoede waren, maar vooral uit waren op wraak.
Sindsdien hebben de kinderen, kleinkinderen en vele kinderen na hun een dagtaak van deze jacht gemaakt.
Totdat op een dag de Bathse geestenjagers van de aardbodem verdwenen leken te zijn en Bath weer eeuwenlang werd geteisterd door uitschotgespuis.
Totdat 21, 14 en 12 jaar geleden Peerke, Edje en Sjonnie zich in Bath vestigden, als nazaten van de geestenjagers bewegen zij zich onherkenbaar onder de Bathse bevolking,
 In 2008 hebben zij de handen ineen geslagen en
 gaan zij sindsdien door het leven als:
“DE BATHSE GHOSTBUSTERS”


De onthulling van 2016!

Net op de valreep van het jaar 2016 heeft de Bathse Reporter ze voor u te pakken kunnen krijgen, De Bathse Ghostbusters. Ter gelegenheid van deze nieuwe facebook pagina wilden ze, mits onherkenbaar, voor u poseren. Een zwart balkje was niet nodig, die onnozele zonnebrillen maken dat ze compleet belac……., sorry, onherkenbaar op de foto staan.

Van links naar rechts:
Sjonnie van Berrege
 Edje van Yese
 Peerke van Stalland
Natuurlijk zijn de Bathse Ghostbusters niet alleen bovenstaande drie, maar ook:
Leo, Pascal, Bert (RIP), Mike, Han, Kees-Jan, Eddie, Maarten, Marco en Mariska (parttime)

 

 

Van de leden, door de leden....